Montage keukens studentenhuisvesting Groningen

Trefkoel montage Bribus keuken 1

Montage keukens studentenhuisvesting Groningen

Artikel Dagblad van het Noorden |  Frits Poelman

Nieuwe studentenkamers Groningen zijn roofgoed

Nijestee levert binnenkort de grootste nieuwe studentenflat van Groningen op. Hij is al bijna helemaal verhuurd aan buitenlandse studenten.

Groot zijn de kamers niet allemaal, maar gewild des te meer. ,,Dit is precies wat internationale studenten zoeken’’, zegt een woordvoerder van studentenhuisvester SSH, die het torengebouw op de voormalige Trefkoellocatie verhuurt. ,,Ze zijn bijna weg.’’

Supersnel internet (van de RUG), op steenworp afstand van de Zernike Campus en bij het grote overdekte winkelcentrum Paddepoel: studenten vechten erom.

Keukens

Van de 465 kamers delen 303 een woonkeuken: één per zeven of acht kamers. De andere appartementen, waaronder 24 met twee kamers, hebben zelf een keuken. Iedereen heeft een eigen douche en wc. SSH verhuurt ze gemeubileerd en inclusief voor tussen 490 en 750 euro.

De techniek in het gebouw is voorbereid op verwarming met geothermie (voorlopig nog even op gas) en voor de deur van de veertien etages hoge toren komt een pleintje. ,,We maken met de buren van Bernlef een mooie gezamenlijke entree’’, zegt Henk Raatjes van Nijstee.

Aardbevingsbestendig

Het complex, dat nog geen naam heeft, bestaat uit een toren en twee langere woonblokken van zeven (Zonnelaan) en vier (Antaresstraat) etages in een u-vorm. Nijestee stak er 35 miljoen euro in en praat nog met de NAM over de vergoeding van het laatste deel van de kosten om aardbevingsbestendig te bouwen. Dat kostte 7 miljoen euro.

Daarvoor zijn onder meer funderingen van verschillende bouwdelen losgekoppeld en een glazen wand rond de parkeerplaat op het binnenterrein vervangen door een stenen muur.

Trefkoel studentenflat Groningen montage projectkeukens
No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.